28 Grudzień 2024, 23:51:13

Autor Wątek: Problem z Player-em na stronie www  (Przeczytany 5376 razy)

KierownikStacji

• Gość
Problem z Player-em na stronie www
« dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Witam.

Dopiero zaczynam przygodę z radiem internetowym dlatego już napotkałem mały problem. Otóż ma pewien problem z playerem na mojej stronie www,indentyczną jak na tej stronie armintrancemusic.net78.net
Chodzi tutaj o to że muzyka w Playerze leci co prawda tylko ciągle pokazuje connecting oraz nie pokazuje nazwy aktualnie wykonywanego utworu oraz listy słuchaczy. W ustawieniach Shoutcast mam ustawione tak aby pokazywał aktualnie jaki utwór leci no i faktycznie,jeżeli odtwarzam radio przez jakiś odtwarzacz np. Winamp to wszystko ładnie i pięknie pokazuje lecz jednak we flash playerze na stronie nie pokazuje. Co może być nie tak ?

Pozdrawiam wszystkich :)

marcovanscyzor

• Gość
Re: Problem z Player-em na stronie www
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Z tego co wiem to tak jest od zawsze  wiec nie wiem jaki błąd widzisz :)

szymos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Moim zdaniem wszystko jest w porządku.

KierownikStacji

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Chodzi o to że tam gdzie jest napisane "Audycja" obok jest napisane "RedirectClick",w pozycji "Słuchaczy:' jest napisane "ength:118", a na pasku jest ciągle "Connecting..." i czas koło tego napisu to ciągle 0:00 a muzyka leci. Choci konkretniej o to że nie pokazuje nazw wykonawcy a powinien.

rufi

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
(07.03.2014 13:07)KierownikStacji napisał(a):  Chodzi o to że tam gdzie jest napisane "Audycja" obok jest napisane "RedirectClick",w pozycji "Słuchaczy:' jest napisane "ength:118", a na pasku jest ciągle "Connecting..." i czas koło tego napisu to ciągle 0:00 a muzyka leci. Choci konkretniej o to że nie pokazuje nazw wykonawcy a powinien.

Jest to przestarzały skrypt z generatora z playerem flash , który  po pewnej aktualizacji po prostu zaczał pokazywać  buffora. Strumień  nadal bezproblemowo  płynie a  ty  nie mając dostepu do plików źródlowych nie masz możliwości zedytowania go  . Ten produkt na chwilke obecna tak ma  i to  nie masz na to wpływu . Rada ? Jesli nie masz własnego serwera  szukaj generatora  statystyk bez playera  i te dwa elementy wygeneruj oddzielnie następnie osadź na stronie . Jesli posiadasz swój serwer  to postaraj sie o skrypt statów z playerem (jest gdzieś  na tym forum) i go po prostu zainstaluj  .

szymos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »