29 Grudzień 2024, 00:32:23

Autor Wątek: Granie w radiu (internet)  (Przeczytany 5325 razy)

Rate Motion

• Gość
Granie w radiu (internet)
« dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Witajcie mam do Was pytanie. Może wśród Was jest jakaś osoba która gra w radiu przy użyciu internetu mobilnego ?. Jeśli tak to też tak macie że was co kilka min zacina na parę sekund ?.

arenaparty

• Gość
Re: Granie w radiu (internet)
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Mam osobę która gra przez mobilny, i przyznam Ci rację tnie go ale nie aby przerywać audycji bo to 1sek, najgorzej to jak ta osoba "grała" 2h wtedy tnie jak cholera, więc teraz gra 1h i może 3-4 razy na 1 sek zatnie się, ale gra normalnie.
Najlepiej wejdź na testowy serwer i sprawdzaj wysyłanie, może tu tkwi problem.

szymos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Nie polecam z mobilnego-chyba że masz naprawdę dobry :)

kostek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Można grać z mobilnego, zależy to od zasięgu.
Polecam w programie do nadawania zmniejszyć jakoś do 48 lub 64 kb/s.
Przy wyższych zapewne będzie zacinać.

Rate Motion

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
No Ja mam akurat Orange :/ zasięg mam teraz 3 kreski a tak wygląda mój pingtest Jezyk3
[Obrazek: 95393111.png]
Jeśli mam grać w 48/64 kbps to już wolę chyba mixy same robić i dawać po posłuchania Zeby2.

kostek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Możesz również robić podcasty, swoją drogą to jest to czego brakuje na większości stacji. Byłyby odtwarzane przez kogoś innego, lub zamieszczane playerki do odsłuchu na stronie.

rufi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
(31.03.2014 11:23)Rate Motion napisał(a):  Witajcie mam do Was pytanie. Może wśród Was jest jakaś osoba która gra w radiu przy użyciu internetu mobilnego ?. Jeśli tak to też tak macie że was co kilka min zacina na parę sekund ?.

Gram od ponad dwóch lat na mobilnym . Nie ma reguły  jaka to firma ale chodzi raczej o stabilne łącze  i zasięg , Jak masz modem kup startówki wszystkich firm  i testuj  jak nie bedziesz "latał" oznacza to ze masz farta  i mozesz grać . U siebie w celu wyeliminowania zawirowań  podłączyłem jeszcze  antenę . Nadaję w jakości 128kbps  bez najmniejszych problemów.
PS   Orange  ze względu na własnie  krótkotrwałe przerwy  "wyleciał"   u mnie na starcie

Rate Motion

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwiecień 2014, 17:47:44 »
Właśnie mam na rok umowę i zasięg średni na mixlr rozłączyło mnie po 15 minutach Zeby2.

@Kosti wiem właśnie tylko że w Polsce nie znalazłem takiego radia gdzie mógłbym mixy wysyłać Zeby2