@Karol, bardzo dziękuję za miłe słowa i pozytywną ocenę naszego projektu. Ale może do rzeczy.
Jeśli chodzi o stronę, to głównym powodem rezygnacji z jej prowadzenia był fakt, że niestety nie umiemy zrobić na tyle profesjonalnej strony, żeby przyciągnęła słuchaczy i dobrą reklamą radia. Nie mamy też środków finansowych na zamówienie takiej strony. Zastanawiam się zresztą ostatnio nad przywróceniem choćby namiastki strony, na której można byłoby znaleźć player radia i titler z utworami, które gramy.
Nie mamy autopilota głównie z powodu już wspomnianego wyżej braku środków finansowych, aczkolwiek masz rację, że zapewne grałby dla nikogo. Z drugiej strony jednak, brak autopilota to brak ciągłości nadawania. Granie jednej audycji tygodniowo powoduje, że trudno jest nam przyciągnąć słuchaczy. Napisałeś, że nasza audycja zapewne przyciąga szerokie grono słuchaczy. Niestety, mimo znacznego zasięgu na facebooku nadal mamy problem ze słuchalnością. Trudno jest nam osiągnąć wynik powyżej 10 osób na audycję.
Tak jak zauważyłeś, staramy się być stacją w miarę profesjonalną. Nie gramy muzyki z Winampa, a z programu emisyjnego, używamy własnej oprawy dźwiękowej (jingle i podkłady), nie zagadujemy utworów poza intro i outro, prowadzimy mniej więcej sensowne wejścia. Wspomniałeś o ciekawostkach dotyczących muzyki. Może akurat na nie nie natrafiłeś, ale dość często się u nas pojawiają na antenie.
Słusznie napisałeś o kiepskim mikrofonie Patryka. Mi, jako założycielowi stacji, też się nie podoba ten fakt. Patryk mieszka na innym końcu Polski niż ja, dlatego na audycji jest podpięty przez Skype'a. Jak na razie nie zakupił jeszcze mikrofonu, więc używa wbudowanego w telefonie / tablecie. Stąd taka słaba jakość jego głosu. Mam nadzieję, ze jak najszybciej uda mu się wreszcie kupić mikrofon. Wtedy będzie mógł nadawać również własne audycje, co poszerzy trochę naszą, bardzo skromną, ramówkę. Aha, w całej ekipie radiowej jest nas czterech